Chevrolet Silverado High Country

Всеки момент на пазарите в Щатите и в Европа трябва да се появи нов премиум пикап Chevrolet Silverado. Означението High Country символизира отлични ходови качества, високо ниво на обзавеждане от качествени материали и модерно оборудване.

Пикапът има уникална дебело хромирана решетка пред радиатора, халогенни фарове и броня с цвета на купето. Върху 20-цолови никелирани джанти са монтирани гуми с размери 275/55. Дръжките на вратите и корпусите на огледалата също са никелирани. Зад-ната броня, която е в цвета на купето има допълнителни никели-рани елементи.
Салонът на Chevrolet Silverado High Country е като ко-жен луксозен кабинет. Седалките са големи и удобни, с ясно из-разени странични опори, с електронастройки и системи за отоп-ление и вентилация. Подлакътниците в панелите на вратите също са тапицирани с кожа. Воланът е многофункционален, с отопление, но типично за американците не може да се регулира по височина. За това пък блокът с педалите е подвижен. В салона звучи приятна музика от скъпа аудиосистема производство на Bose, има мултимедия Chevrolet MyLink, навигацията има 8-инчов сензорен екран, климатикът е двузонален, а водачът разчита на помощта на предни и задни датчици за паркиране. В продължението на централната конзола има място за бутилки, чаши, карти, телефони и др. дребни предмети.
Задвижването на Chevrolet Silverado High Country става от 8-цилиндрови V-образни бензинови двигатели, които имат сис-теми за променливо газоразпределение и работят с директно впръскване на горивото. Специална система изключва 4 от цилин-дрите, когато няма нужда от голяма мощност. По-малкият е с обем 5.3-, а по-големият – 6.2 л.