KIA Cadenza

Въпреки че вносителите на KIA у нас не уважават екипа на предаването ние полагаме усилия да научавате за всички нови автомобили на марката. Т.г. моделът Cadenza, който се продава в Корея под името К7 беше обновен.

Автомобилът построен на база на Hyundai Azera е позициониран между моделите Optima и Quoris. Екстериорът на автомобила вече прилича на флагмана на марката Quoris известен в Корея като К9. Обновеният Cadenza има нова предна броня, нов преден капак, нови фарове и оригинална решетка пред радиатора. В предните калници са се появили два малки отвора за въздух. Отзад има нова масивна броня, плавно преливащ се в стъклото заден капак и нови оригинални стоп-светлини. След промените коефициентът на челно съпротивление е 0.29. KIA Cadenza е дълъг 4965 мм, широк 1850 мм и висок 1475 мм. Междуосието е 2845 мм. Диаметърът на завой е 11.1 м. Резервоарът побира 70 л. Обемът на багажника е 450 л. Собствената маса е 1575 кг. Гумите са 19-цолови с размери 245/40. Окачването е независимо: на напречни носачи отпред и многоточково отзад. Кормилното управление е с хидравличен сервоусилвател. Спирачната система е с 300-милиметрови вентилирани дискове отпред и 284-милиметрови плътни отзад.
Интериорът на Cadenza е обновен сериозно. И с право, защото това беше една от слабите страни на предишната версия. Сега още в базовата версия има оборудване изработено от качествени материали, кожен салон, седалка на водача с електронастройки с памет, двузонален климатик, система за отопление на предните и задните седалки, навигация с 8-инчов дисплей, система за безключов достъп и др. Монтирано е ново табло с уреди, а водачът може да разчита на помощта на система за контрол на автомобилите в „мъртвия ъгъл”, камера за заден ход и др.


KIA Cadenza излиза на пазара с гама от 3 двигателя: 2.4-литров 4-цилиндров бензинов с мощност 201 к.с., 3.0-литров V6 с мощност 270 к.с. и 3.3-литров също V6 – 294 к.с. Скоростните кутии са 6-степенни автоматични Sportmatic, задвижването става на предния мост. В бъдеще се очаква появата и на пълноприводна версия.