"Спаси живота си на пътя - осигури надеждност на своя автомобил"

  • Печат

Порше БГ  стартира информационна инициатива
„Спаси живота си на пътя – осигури надеждност на своя автомобил“

Aleksi Kesiakov Florian Tsctainer Anton Antonov Rainer Kul i Boris Tzvetkov новый размер

Екипът на Порше БГ поставя началото на социално-информационна инициатива за осигуряване безопасност при движение на пътя чрез повишаване и поддържане на техническата изправност на автомобилите при извършване на ремонт отговарящ на актуалните технологични стандарти. Инициативата е част от международна кампания, която се провежда от 2009 г. Демонстрацията на проведените експерименти  създава  информиран избор на обществеността в над 10 европейски държави. В продължение на 5 години специалисти от независимия германски институт KTI, експерт в анализа на ПТП , автомобилни щети и свързаната с тях сервизна дейност, разясняват предимствата и необходимостта от спазване на актуални стандарти и технологични нововъведения, работа с ново и специализирано оборудване и редовно обучаван персонал. В България кампанията е под надслов „Спаси живота си на пътя – осигури надеждност на своя автомобил“ и се стреми да образова хората и така да увеличи безопасността на пътя и да намали фаталните  последици от тежки автомобилни инциденти. Инициативата ще се провежда и в бъдеще чрез различни активности в цялата страна.

от ляво на дясно

Резулатите от професионален независим експеримент, проведен от германския  институт KTI представиха  Райнер Кюл, Експерт Средпродажбена дейност, мениджмънт на ПТП щети - Volkswagen AG и Борис Цветков, Ръководител Сервиз София Изток по време на специално организирана пресконференция. Кампанията се реализира с подкрепата на българските институции в България, които се грижат за изграждане, въвеждане и контрол за реализиране на безопасност на движението по пътищата на страната. В пресконференция участваха Алекси Кесяков, Секретар на Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата на МВР, Комисар Антон Антонов, Главна дирекция Национална полиция, Дамян  Войновски,  Главен секретар на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация. Представянето на резулатите от професионалния експеримент, проведен от KTI започнаха с встъпително слово от изпълнителния директор на Порше БГ Флориан Щайнер, който благодари на всички, които са се включили в проекта и заяви, че като вносител и производител, фирмата носи отговорност не само за автомобилите като краен продукт, но и за качествената ремонтна дейност по тях, от което често зависят човешки животи.

“Изключително се радвам, че инициативата се реализира с подкрепата на българските институции, които се грижат за изграждане, въвеждане и контрол за реализиране на безопасност на движението по пътищата на страната,” посрещна гостите Щайнер и подчерта, че фирмата най-добре познава автомобилите си, но не спира да се развива в посока безопасността на пътниците.

Aleksi Kesiakov i Anton Antonov Eksperiment ogavane na B kolona na pravilno i nepravilno remontiran avtomobil новый размер  

Секретарят на Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата на МВР – Алекси Кесяков представи накратко Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България и сподели основните цели и предизвикателства пред комисията. Данните от последните години сочат, че близо 70% от всички регистрирани автомобили са на над 16 години, което прави българския автопарк един от най-старите в Европа.

Aleksi Kesiakov i Anton Antonov eksepiment ogavane na B kolona na pravilno i nepravilno remontiran avtomobil новый размер

“У нас много коли минават технически прегледи, но те не могат да бъдат показател за пасивната сигурност на автомобилите, която с всеки следващ ремонт пада все повече и повече. Целите ни са веригата “водач – автомобил – пътна инфраструктура” да се разглежда като едно цяло и да стане ясно, че един автомобил дори да е в изправност, това съвсем не значи, че е максимално безопасен, особено след допълнителни ремонти,” заяви Кесяков и оприличи колите в неизправност на “кинетични бомби“, които могат да избухнат във всеки момент. „Затова е важно да се сервизират автомобилите по-най правилния начин“, добави той.

Комисар Антон Антонов-Главна Дирекция Национална полиция новый размер

Комисар Антон Антонов от Главна дирекция Национална полиция потвърди думите с факти от статистиката на МВР, която сочи, че само до 30 април т.г. в страната са регистрирани 1 888 тежки пътнотранспортни произшествия, а от тях най-голям брой (703) са предизвикани от превишена скорост.

“В ето такива случаи възрастта и качеството на автомобилния парк се оказва ключова, защото много от случаите не завършват със смъртни случаи главно заради добра поддръжка и извършени професионални ремонтни дейности по автомобила, съобразени с европейските и световни стандарти,“ заключи комисарят и подчерта, че за решаването на проблемите в тази посока разчитат много на Порше БГ, които предоставят техническата информация, с която разполагат на много други сервизи и авто центрове.

Райнер Кюл-Експерт Следпродажбена дейност мениджмънт на ПТП щети - купе Golf 7 новый размер
 
Експерт Средпродажбена дейност и мениджмънт на ПТП щети на Volkswagen AG Рейнер Кюл представи нагледно каросерия на Golf 7, по която показа всички нови технологии и материали, които фирмата въвежда и използва, за да подобри сигурността на автомобилите си. Той подчерта, че в работата си Volkswagen се взима предвид и сигурността и здравето, както на пътниците в автомобила, така и на други участници в движението като колоездачи и пешеходци.

Boris Tzvetkov-Rakovoditel Porsche Sofia Iztok новый размер

Борис Цветков, Ръководител на Сервиз Порше БГ София Изток, показа и видео презентация, в която от експеримент на KTI ясно си проличава разликата между качествен ремонт по модерни технологии и сервизна работа на ниско ниво. Резултатите от двата теста, в които подвижна преграда се врязва в автомобил сочат, че при използването на последните технологии в ремонтната дейност щетите по автомобила са много по-малки, но най-важното е и че в тези случаи пътниците остават живи.

„Докато държавата регламентира и следи за спазването на законите по пътищата и съответно наказва провинилите се, ние поемаме отговорността за пасивната сигурност на автомобила, която играе огромна роля и в много случаи спасява животи. Проблемът е, че често коли, които изглеждат напълно здрави и чисто нови са рискови, защото никой няма как предварително да знае какви ремонтни работи са извършени по нея, тоест водачите на МПС също трябва да се научат, че носят отговорност пред себе си и обществото“ обобщи Цветков и риторично попита: “С кой от двата тестови автомобила бихте отишли на почивка със семеството си?“

Web Soft