GIMS 2022 се отлага за 2023 г!

Организаторите на Автосалон Женева официално съобщиха, че отменят предвиденото за м. февруари 2022 г. изложение и започват подготовка за такова през 2023 г!

index

Победителите - първото от многото предизвикателства

 

На 6 октомври в МБАЛ "Уни Хосхпитал"-Панагюрище се проведе първото по рода си състезание по майсторско управление на автомобил за онкоболни, техни лекари и подкрепящи.

IMG 20191006 102952 resize

Прочети още: Победителите - първото от многото предизвикателства

Първо по рода си състезание за онкоболни и техните лекари

IMG-65387256941ee59d64d3ca3dc63a9284-V

Ще бъде интересно!

Кола на годината пътува из България

IMG-d9bbc475931fdb223b2b034e124574ad-V

За пръв път Колата на 2019 г. и претендентите за Кола на 2020 г. напуснаха София и се отправиха на път по маршрут с. Чавдар, гр. Стара Загора, гр. Казанлък и с.Челопеч. Идеята за това новаторско начинание на организаторите от Пресавто Клуб беше подкрепена от бензиностанции OMV.

Прочети още: Кола на годината пътува из България

Кола на годината пътува

20190918 PresAutoClub Plakat 3

                Най-новата инициатива на Прес Авто Клуб България (сдружение на българските автомобилни журналисти) стартира на 28 октомври в 9:00 часа от София. За първи път у нас пишещите по темата автомобилизъм братя по перо организират мобилен автосалон, като в уикенда на 28 и 29 септември ще кръстосват пътищата на страната. Екипажите са обособени от пилот и навигатор - журналист и ПР- експерт от фирма вносител на автомобили у нас. 25 автомобили ще потеглят от централния офис на фирма Лазурит 94 на „Ботевградско шосе“, по пътя ще има междинни станции за фотосесии, посещение на интересни туристически обекти и подкрепа, както за екипажи, така и за автомобили, в бензиностанция на OMV. В 17:00 ч участниците ще паркират на централния площад пред общината в Стара Загора, където ще има десетки награди от викторини с публиката, атрактивно представяне на моделите и забавна програма. Старозагорци първи ще видят шарения керван и ще се запознят отблизо с най-актуалните модели. Част от зрителите на мобилния автосалон ще спечелят, както награди от викторините, така и голямата награда от фейсбук конкурса на автошествието – безплатен билет за международния автосалон в столицата, който отваря врати на 12 октомври.

                Българските автомобилни журналисти, които всяка година избират Кола на годината в България, инициират обиколката с намерението този път автомобилите да пристигнат при хората, обратно на стационарните автоизложения в градовете. Кметовете, които с ентусиазъм приеха идеята на автомедиите за осъществяваване на маршрута, са Живко Тодоров на Стара Загора, Галина Стоянова на Казанлък и кмета на община Челопеч – Алексии Кесяков.

През втория ден автошествието „Кола на годината пътува“ ще дефилира в града на розите – Казанлък, на площад „Севтополис“ в 11:00 часа, отново с пъстра програма и представяне. В ранния следобед роуд шоуто ще се насочи към Челопеч по подбалканския път, за да пристигне в амфитеатралната сцена и трибуни на парк „Корниш“ над село Челопеч.

                Всички са поканени за участие в уникалната автофиеста, поднесена с настроение и допир до най-новите технологии в света на автомобилите.

                Колата на 2020 година ще бъде избрана за 23-ри пореден път през месец януари на пищна церемония в столицата, след гласуване на жури, съставено именно от журналистите на Прес Авто Клуб България.

  • Марките автомобили, които ще се включат в „Кола на годината пътува“:

Peugeot, WV, Mitsubishi, Nissan, Renault, Dacia, MINI, BMW, Citroen, Honda, Skoda, Mazda, Alfa Romeo, FIAT, SsangYong, Isuzu, Great Wall, Ford, Mercedes,Suzuki и др.

Skoda Fabia e "Кола на 2015 г." за България

Снощи /11 декември 2014 г./ в хотел Шератон София бяха връчени наградите в конкурса "Кола на годината" за България.

Kola na godinata 214 новый размерKola na godinata 1378 новый размер

Прочети още: Skoda Fabia e "Кола на 2015 г." за България